Eesti Ujumisliit | Tondi 84, 11316 Tallinn
Telefon: +372 603 1530 | E-post: estswim@swimming.ee

Sündmused

Tulevasi sündmused hetkel pole.

Kontaktandmed

Tondi 84, 11316 Tallinn

Telefon: (+372) 603 1530
E-post: estswim@swimming.ee
Arve nr. EE142200221002100431
Reg. nr. 80086145

Ujumisklubidesse on tulnud mitmeid välisriikide treenereid, keda ujumisringkonnale tutvustada soovime. Alustame Valgevenest pärit Julia Romanovast, kes asus sel sügisel ujumisklubisse Aktiiv treenerina tööle. 

Julia, räägi veidi enda taustast.

Lõpetasin Minski Riikliku Keskkooli – Olümpia Reservkooli 2013. aastal ja sain ujumistreeneri diplomi. Seejärel õppisin Polesie Riiklikus Ülikoolis. Mul on kokku kolm diplomit, millest kaks on kõrgharidused ujumistreeneri ja füsioteraapia erialadelt.

2013. aastal asusin ujumistreenerina tööle Olümpia Reservkooli. Olen tegelenud nii täiskasvanud sportlaste kui ka noortega. Minu õpilastest on korduvalt saanud vabariiklike ja rahvusvaheliste võistluste medalistid ja võitjad ning mitmed on kuulunud ka riigi rahvuskoondisesse. Minu õpilaste hulgas on näiteks 2018. aastal Helsingis toimunud Euroopa noorte meistrivõistlustel osaleja.

Kuidas sa Eestisse sattusid? 

Ujumisklubi Aktiiv kutsus mind siia tööle ja mulle meeldis nende pakkumine. Üks põhjus, miks ma otsustasin tulla, on ilmselt see, et ma usun, et Aktiiv on väga perspektiivikas klubi.

Kui kauaks sa plaanid Eestisse jääda? 

Hetkel töötan ma ujumisklubis Aktiiv treenerina ja selleks on mul aastane viisa. Kui mulle siin meeldib, siis soovin kindlasti pikemaks jääda.

Kas see on sinu esimene kord Eestis või oled siin ka varem käinud?

Ma olen Eestis mitmel korral ka varem käinud – enamasti Tartus võistlustel. Mulle väga meeldib, kui hästi Tartu võistlused alati organiseeritud on olnud.

Millised on sinu muljed Eestist? 

Olen alates 1. oktoobrist Eestis ja siin tervitati mind väga külalislahkelt. Olen tõeliselt üllatunud, kui paljud lapsed tegelevad Eestis ujumise ja tegelikult üldse spordiga. On tore näha, et vanemad hoolitsevad enda laste tervise eest.

Mida sa Eesti ujumisest arvad? 

Hetkel ma alles tutvun Eesti ujumisega, kuid Kohtla-Järvele kerkiv ujula avaldab mulle tõeliselt muljet. Usun, et see annab Eesti ujumise arengule veelgi hoogu juurde. Muidugi soovin ka mina anda enda panuse Eesti ujumise arengusse.

Soovime Eesti Ujumisliidu poolt Juliale edu ja loodame, et ta naudib ka edaspidi Eestis elamist ja treeneritööd!


Foto: Ujumisklubi Aktiiv Facebooki leht


Kui sa tead välisriikidest Eestisse tulnud treenereid, kellest me kirjutada võiksime, siis saada see info pille@swimming.ee.

Kommentaare veel pole.

Avalda arvamust

Teie e-posti aadressi ei avalikustata. Nõutud väljad on märgistatud tärniga.

Võid kasutada neid HTML tag'e ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>