Seminar, mis põhineb "WADC 2018" materjalidel ning selili ja krooli õppevideotel toimub 04.03.18 kell 10.45-16.00 Nõmme ujulas (Vabaduse pst 156, Tallinn). Linnast saab kohale saab sõita bussiga nr.18  ja 14.

Koolitajad: Seminari viivad läbi Erasmus+ programmi raames WADC 2018 konverentsil Rootsis osalenud Helen Link ja Vladimir Kunitsõn Eesti Ujumisliidust. Lisaks samal konverentsil osalenud Tiina Möll (Kultuuriministeerium) ja Andres Olvik (Spordiklubi Nord). Eesti Koolispordi Liidu ja Eesti Ujumisliidu koostöös valminud õppevideote põhjal koolitab kogenud ujumisõpetaja Bruno Nopponen (Viimsi Veeklubi, EUL).

Seminari ajakava ja teemade lühikirjeldus:

10.45-11.00        Kogunemine ja tervituskohv

                Moderaator Julia Kurbat (Eesti Ujumisliit)

11.00-11.45        Õpilaste ja juhendajate motivatsiooni teemadel.

Liselotte Christensen loengust ülevaade annab edasist mõtteainet, kuidas inspireerida sedasi, et see oleks motiveeriv. Liselotte Christensen on ujumises üle 25 aastase kogemusega, kes on koostanud Taani Ujumisliidule ujumise algõpetuse materjalid. Lisaks on tal oma ujumisklubi (Vejle Svommeklub), kus ta arendab ujumisõpet nii treenerite kui õpilaste vaatenurkadest.

Ülevaate annab Helen Link (Eesti Ujumisliit, Kooliujumine)

11.30-12.15        Ujumise algõpetuse tundide mitmekesistamise võimalused.   

Tutvume ja praktiseerime õpetamismetoodikaid, mille läbi saavad seotud tunni eesmärk, harjutused ja õpilaste loovus. 

Juhendavad Helen Link (Eesti Ujumisliit, Kooliujumine) ja Tiina Möll (Kultuuriministeerium) Lundis toimunud Liselotte Christensen  töötoa põhjal.

12.15-12.30        Kohvipaus

12.30-13.15        Mustrite tundmine: üldiselt ja suurelt detailideni ning tagasi

Võimalused edasi liikumiseks ja positiivseks arenguks:  eesmärgi seadmine, teadlikud ja põhjendatud otsused ning vastutuse võtmine.  Arutelu ujumise, Eesti ja Kanada näidetel, mis osaliselt põhineb lektor John Atkinsoni loengutel  Kanada ujumissüsteemist. Lektor John Atkinson  on alates 2013 märtsist  organisatsioonis (National High Performance and Sport Director for Swimming Canada - NHPD), mille rolliks on Olümpia ja Para-Olümpia ujumisprogrammide juhtimine kõigis valdkondades, sh treeningkeskused, tugiteenused (teadus ja meditsiin), valdkondlike juhendite väljatöötamine, rahvuskoondise juhtimine. Varem on ta töötanud 12 aastat Briti Ujumises juhtivatel kohtadel.

Lektor Andres Olvik (Spordiklubi Nord)

13.15-13.45        Õpime ujuma selili ja krooli ujumisviisi.

Milliseid harjutusi ja miks võiks peale põhioskuste (sukeldumine, hõljumine, libisemine)  omandamist teha? Teema põhineb Eesti Koolispordi Liidu ja Eesti Ujumisliidu koostöös valminud õppevideotel.

Lektor Bruno Nopponen (Viimsi Veeklubi, Eesti Ujumisliit)

13.45-14.00        Kohvipaus

14.00-14.45        Jaapan. Kas on ujumismaa?

Ülevaade Jaapani kultuurist  ja ujumisest. Miks jaapanlased ujuvad hästi konna? Põhineb lektorite Ingemar Ottosson ja Takahisa Ide loengutel.Takahisa Ide töötab 7. hooaega Grand Canyon-i Ülikooli ujumisprogrammis. Ide õpilased on ületanud paljude riikide rekordeid, lisaks ka 7 Aasia ning Jaapani rekordit. Ingemar Ottosson on Lundi Ülikooli ajaloo professor, aga on elanud ja töötanud Jaapanis. Ta on pikalt Ülikoolis  õpetanud Jaapani ajalugu ja kultuuri.

Lektor Vladimir Kunitsõn (Tallinna Ülikool,  Eesti Ujumisliit, Spordiklubi Fortuna)

14.45-15.00        Arutelu ja küsimused

15.15-16.00        Praktiline osa basseinis. Praktilised harjutused selili- ja krooli ujumisviisi õppimiseks. Ujumistundi juhendab Bruno Nopponen (Viimsi Veeklubi, EUL)

16.00                     Tunnistuste jagamine

Seminari praktiline osa toimub basseinis. Palume kaasa võtta ujumisriided.

Koolituse maht 6 AT.

Osalustasu 50 eurot. Osalustasu sisaldab loengut, praktilist osa basseinis  ning kerget einet.

Seminarile registreerumise viimane päev on  28. veebruaril.

Koolituse ajal on võimalik osta „Õpime ujuma“ raamatut ning oskuste ja meetrite märke.

Info: Julia Kurbat 56860968; koolitused@swimming.ee

Kohtumiseni!

Toetaja

Toetaja

Registreeri koolitusele


Isiku ja -kontaktandmed
Töötamine
Arve
Ei vaja arvet (kannan osalustasu 50 eurot eurot MTÜ Eesti Ujumisliidu arveldusarvele EE507700771008840232. Lisage ülekande selgitusse: koolitus, koolituse kuupäev ja osaleja nimi)
Soovin arvet

Debug
baseDiffCumulative
script start00
before top template0.0320.032
finish0.0190.052